06-10509121 anneke@zeeuwslicht.eu
Recensies  Huwelijk

Wij hebben Anneke benaderd met de vraag of ze ons burgerlijk huwelijk wilde voltrekken. Wij waren blij verrast dat ze daar volmondig mee in stemde. We hebben toen snel een afspraak gemaakt voor een voorbereidend gesprek.

Dat gesprek hebben we als to the point, integer en prettig ervaren, waarin goede en ook praktische handreikingen werden gedaan. Sensitief bijvoorbeeld over het aandacht hebben voor de mensen die niet (meer) bij plechtigheid konden zijn, dus ook de moeiten die er nu eenmaal zijn, te benoemen. Ze heeft zinvolle ideeën aangedragen en huiswerk gegeven waaronder een vragenlijst waarmee ze beoogt de personen goed te leren kennen. Die vragenlijst was met zorg samengesteld en de vragen noopten tot goed doordenken van de beantwoording.

Anneke heeft in de voorbereiding de moeite genomen om ook bij anderen informatie op te vragen, zelfs ook samenspraak te hebben met de pastor die de inzegening in de kerk zou doen om te voorkomen dat er te veel overlap in zou zitten.

De uitvoering was goed, oprecht, diepgaand en toch met een knipoog, kortom mooi evenwichtig waarbij de formele kant zeker ook de nodige aandacht kreeg.

Anneke gebruikt de spanning die zij bij een dergelijk speech ervaart, professioneel en komt daarmee optimaal tot haar recht.

 Voor ons was het een onvergetelijke ervaring en een waardevolle toevoeging van een formele plechtigheid.

 Danique & Bert, nov 2018

 

 

 

Afgelopen weekend op 8 september 2018 hebben wij in een prachtige ceremonie met Anneke elkaar het ja-woord gegeven. Echt (voor de wet) getrouwd waren we een dag daarvoor al, maar het was voor ons erg belangrijk om een persoonlijke ceremonie te hebben waar alle vrienden en familie aanwezig konden zijn.

Samen met Anneke hebben we in een reeks van voorgesprekken gekeken wat goed bij ons zou passen. Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst heeft ze een prachtige “verrassingsceremonie” geschreven. We vonden het allebei heel leuk om van te voren niet te weten wat er zou gaan komen!

Het verhaal was super en kwam erg goed aan, zowel bij ons als bij onze gasten. Het was erg persoonlijk met veel herkenbare quotes. Ook onze getuigen hadden een mooie rol in het geheel gekregen. Lieve Anneke, hartelijk bedankt voor jouw aandeel in deze prachtige dag, als we nog een keer trouwen, weten we wie we vragen.”

Viele Grüße aus Berlin, Silka und Lars