06-10509121 anneke@zeeuwslicht.eu

Nb: het bovenste item blijft open; het sluit als een ander item via het +teken (rechts) aangeklikt wordt.

Op 15 oktober 2021 vond ons huwelijk plaats in het prachtige stadhuis van Middelburg.
Twaalf jaar geleden ontmoeten Hanneke en ik elkaar in Brugge tijdens een Bachweekend waar we allebeide Bachcantates instudeerden.
Het toeval wilde dat Anneke daar ook regelmatig aan deelnam.
Wie kon beter onze ceremonie leiden als Anneke, die al veel van ons beiden wist.
Bij de voorbereiding van het gesprek hebben we veel gehad aan de vragenlijst, met behulp waarvan we onze wensen, gedachten en te kiezen muziek konden formuleren.
Leuk was ook het verrassingselement, waardoor we tevoren niet wisten wat we over en tegen elkaar zouden gaan zeggen tijdens de plechtigheid.
Tijdens de ceremonie heeft Anneke ook veel aandacht besteed aan de getuigen, “oma” en de kleinkinderen die de ringen mochten aangeven.
Er waren ontroerende emotionele momenten in je toespraak, waarin je ook jezelf liet zien.
We kijken met tevredenheid terug op haar begeleiding van onze plechtigheid.
Hanneke en Otto
“Afgelopen weekend op 8 september 2018 hebben wij in een prachtige ceremonie met Anneke elkaar het ja-woord gegeven. Echt (voor de wet) getrouwd waren we een dag daarvoor al, maar het was voor ons erg belangrijk om een persoonlijke ceremonie te hebben waar alle vrienden en familie aanwezig konden zijn.
Samen met Anneke hebben we in een reeks van voorgesprekken gekeken wat goed bij ons zou passen. Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst heeft ze een prachtige “verrassingsceremonie” geschreven. We vonden het allebei heel leuk om van te voren niet te weten wat er zou gaan komen!
Het verhaal was super en kwam erg goed aan, zowel bij ons als bij onze gasten. Het was erg persoonlijk met veel herkenbare quotes. Ook onze getuigen hadden een mooie rol in het geheel gekregen.
Lieve Anneke, hartelijk bedankt voor jouw aandeel in deze prachtige dag, als we nog een keer trouwen, weten we wie we vragen.”
Viele Grüße aus Berlin, Silka und Lars

© www.hochzeitslicht.de[/caption]

Twee weken geleden zijn twee goede vrienden van mij getrouwd.
Anneke leidde bij hun huwelijk de ceremonie als ritueelbegeleider.
De plechtigheid was erg mooi en persoonlijk.

Anneke stelde een thema centraal dat voor het bruidspaar ook centraal staat in hun leven (namelijk reizen) en liet dit als rode draad door de ceremonie heen lopen. Het was een herkenbaar verhaal met een mooie boodschap voor het bruidspaar. Ze betrok ook alle gasten en in het bijzonder de getuigen bij de plechtigheid.

Ik ben inmiddels bij een aantal bruiloften geweest, maar dit was zeker de meest “warme” ceremonie die ik heb meegemaakt!

Ellen, een goede vriendin van het bruidspaar

 

Wij hebben Anneke benaderd met de vraag of ze ons burgerlijk huwelijk wilde voltrekken. Wij waren blij verrast dat ze daar volmondig mee in stemde. We hebben toen snel een afspraak gemaakt voor een voorbereidend gesprek.

Dat gesprek hebben we als to the point, integer en prettig ervaren, waarin goede en ook praktische handreikingen werden gedaan. Sensitief bijvoorbeeld over het aandacht hebben voor de mensen die niet (meer) bij plechtigheid konden zijn, dus ook de moeiten die er nu eenmaal zijn, te benoemen. Ze heeft zinvolle ideeën aangedragen en huiswerk gegeven waaronder een vragenlijst waarmee ze beoogt de personen goed te leren kennen. Die vragenlijst was met zorg samengesteld en de vragen noopten tot goed doordenken van de beantwoording.

Anneke heeft in de voorbereiding de moeite genomen om ook bij anderen informatie op te vragen, zelfs ook samenspraak te hebben met de pastor die de inzegening in de kerk zou doen om te voorkomen dat er te veel overlap in zou zitten.

De uitvoering was goed, oprecht, diepgaand en toch met een knipoog, kortom mooi evenwichtig waarbij de formele kant zeker ook de nodige aandacht kreeg.
Anneke gebruikt de spanning die zij bij een dergelijk speech ervaart, professioneel en komt daarmee optimaal tot haar recht.

Voor ons was het een onvergetelijke ervaring en een waardevolle toevoeging van een formele plechtigheid.

Bert & Danique