06-10509121 anneke@zeeuwslicht.eu

In het kort

Mijn naam is Anneke Duvekot-Bimmel (1963). Ik ben getrouwd en heb twee dochters.

Ik woon en werk met plezier in Zeeland. Inmiddels zie ik een rode draad hoe ik mijn leven leef: binnenkant en buitenkant, stiltezoeker en levensgenieter, samen met anderen en ook graag alleen.

Mijn achtergrond

Na werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs, heb ik 26 jaar gewerkt als onderwijsadviseur bij kennis- en expertisecentrum RPCZ in Vlissingen.

In dit werk begeleidde ik kinderen en soms leerkrachten bij het afscheid nemen van een dierbare door de dood.  Bovenstaande ervaarde ik als zeer betekenisvol werk. Op die cruciale, belangrijke momenten in een leven van een kind, ouder of leerkracht kom je tot de kern waar het in het leven om draait.

Een aantal jaren geleden heb ik de keuze gemaakt om de opleiding tot ritueelbegeleider te volgen. Inmiddels zet ik mijn ervaring en expertise vanuit mijn werk bij RPCZ volledig in als ritueelbegeleider. Als onderwijsadviseur was ik gewend te spreken voor kleine en grote groepen. Deze ervaring en deskundigheid neem ik mee als ritueelbegeleider.

Als er zaken anders gaan dan gepland kan ik improviseren. Ik ben daarin flexibel en blijf rustig. Ik houd me aan afspraken en ga voor kwaliteit.

De naam Zeeuws Licht

Ik word geïnspireerd door de rust en ruimte van de Zeeuwse kust. Tijdens een wandeling langs de zee en door de duinen vind ik rust, schoonheid en soms stilte.  Zeeuws Licht verwijst naar de plek waar ik vandaan kom en is de provincie waar ik als ritueelbegeleider werk, namelijk in Zeeland. Licht is wat ik wil uitdragen als ik met mensen in contact ben.